Om mig

Birgitte

“Kærlighed er ikke følelser, kærlighed er kontakt”,  læste jeg på et tidspunkt i en artikel. Den handlede om vigtigheden af, at være i kontakt med det som nu engang er, nøjagtigt som det er, uden forstillelse og historien om den rigtige og ideelle måde at leve og dø på.
Altså er kærlighed kontakten til livet, nøjagtigt som det er, i alle dets facetter og i alle dets forskellige relationer, til alle tider.

Det er øvelsen, som udgør kernen i min tilgang til livet og dermed også til mit professionelle arbejde.

Som mor til en søn med autisme har jeg lært mange væsentlige ting. Jeg har blandt andet lært, at de forestillinger jeg havde om et normalt og succesfuldt liv, var en konstruktion jeg selv skabte, i samspil med den kultur jeg er en del af. Jeg blev og bliver konstant tvunget til at lade konstruktionen falde. For mig har det været en meget lærerig og berigende proces, og jeg har i dag et meget anderledes billede af hvad et normalt og succesfyldt liv vil sige. Vilkåret var et andet og på mange måder så verden meget anderledes ud. Nye værdier og ny indsigter overtog pladsen og pludselig blev det, som så helt umuligt ud ved første øjekast, en kæmpe gave!

 

Min baggrund

.