Søvn

Søvnen er både en fysisk og mental restitutionsproces. Sindet renses, kroppen afgiftes, nye celler opstår og væv repareres.

Søvn er en udfordring for mange af os og et tilbagevendende tema hos mange med længerevarende eller kroniske smerter,  svær stress eller andre belastningsreaktioner.

Vi glemmer nemt at tage pauser i en tid, hvor vi er online mange timer i døgnet. Nettet flyder over med underholdningstilbud og sociale medier. Der er meget at tage stilling til, og det kan føre til øget spænding i hjernen, og dermed også øget spændning i nervesystemet og resten af kroppen.
Det er svært at gå direkte fra en højspændt tilstand i krop og hjerne til en tilstand af hvile og søvn. I løbet af dagen har vi brug for at få reguleret nervesystemet, så der er en vekslen mellem aktivitet og ro. Altså pauser, rigtige pauser, uden for megen stimuli.

Vi bliver ekstra udfordret på vores søvn, når vi også plages af smerter, stress eller andre belastningsreaktioner, hvor kroppen er i alarmberedskab og forhindrer os i at få hvile. Derfor arbejder arbejder jeg altid med øvelser, der fremmer en naturlig regulering af nervesystemet, og som indirekte virker understøttende på din søvn.

Beskrivelse af de individuelle forløb, se psykomotorisk terapeut

Den første gang sættes der tid af til en forventningsafstemning.

“Lillebitte bli ́r man når man sover
Blød og lille som en kat man selv har fundet
Når man ligger med sin dyne over
Bliver man pludselig borte og er helt forsvundet

Hvor er man henne når man er borte
Og hvor er man henne når man sover hen?
Det er svært at forstå når man ikke forstår det
For om morgenen er man der altid igen”.

Halfdan Rasmussen

Jeg kan anbefale Peter Lund Madsens udsendelse om søvnløshed

Superhjerner – med Peter Lund Madsen: Søvnløshed